НОВОСТИ
27.09.2017
Учество на втората “Средба на инвеститори од дијаспората”

Свемек учествуваше на втората средба на инвеститори од дијаспората, каде инвеститорите на тркалезна маса ги презентираа нивните предлози и проблеми со кои се соочуват пред претставници на државни институции.

Преку соработка со инвеститорите од дијаспората, владините институции можат да помогнат за да ја направат Македонија посилна.

Подобрени услови и успешни приказни, исто така, ќе поттикнат повеќе инвестиции од дијаспората во Македонија.

 

http://www.macedonia2025.com/activities/single/1029